Vanliga frågor

Domäner och priser

  År 1 År 2
.NU 149 297,50
.SE 149 199
.COM, NET, ORG 149 500
.INFO, BIZ 149 500

FL-Net AB är certifierat .SE ombudHur fungerar det här med .SE-domäner?

Registrering av .SE domäner görs via FL-Net som certifierat .SE ombud. Vi granskar ansökningarna och hjälper den sökande så att de ansökningar som kommer in i allmänhet skall kunna godkännas utan problem.
Vi hjälper också till vid överlåtelser, pris 0:- exkl moms om förnyelse av domänen görs hos oss annars 395:-.
Om ni upptäcker fel i den beställning av domännamn ni gjort, kan ni maila registry@fl-net.se för korrigering. Registrering sker först då betalning är oss tillhanda. Ansökningshandlingar arkiveras hos FL-Net och frågor ang. egen beställning mailas till registry@fl-net.se.
Läs om Allmänna villkor vid registrering av domännamn under toppdomänen .se. Kostnad för registrering och ägande faktureras vid registreringstillfället av FL-Net AB. Därefter fakturerar FL-Net AB kunden för förnyelse årsvis.

Vem får registrera en domän?

Privatpersoner, företaget, organisationer, föreningar m.fl. får registrera en domän.

Kan ett domännamn vara vad som helst?

Domännamnet kan vara vad som helst; företagsnamn, varumärken, efternamn m.m. De får dock ej strida mot lag. Du får heller inte ta andras varumärken i ond tro.
På t.ex. .NU och .SE går det även att registrera domännamn med svenska tecken (å, ä och ö). På .SE går det numera även att registrera numeriska domännamn.

Hur får jag igång min domän?

För att kunna utnyttja och använda domänen krävs att man har ett webhotell som "sköter domänen" och svarar på tekniska frågor. FL-Net har dessa tjänster. Beställ här.

Ändra därefter dina DNS:er till:
ns1.sitedns.se
ns2.sitedns.se

Hur betalar jag?

Får jag tillbaka några pengar om domänen inte finns?Faktura skickas med e-post som betalas i förskott via plusgiro, bankgiro eller kreditkort. När betalning kommit FL-Net tillhanda registreras domänen. När domänen är registrerad sker ingen återbetalning. Om domänen är upptagen sker återbetalning.

Är domänen gratis e-post?

En domän är inte någon gratis e-posttjänst som Hotmail, Home, Sverige.nu m.fl.

Måste jag aktivera min domän?

Det går att registrera en domän utan att lägga ut den på Internet. Alltså ha den vilande. Vi lägger då upp er domän som vilande. Fälten för de tekniska uppgifterna lämnas då tomma. Priset är detsamma som för en vanlig registrering.

Webbhotell

Allt om våra webbhotell hittar du här

Jag vill ändra mina uppgifter

För att ändra uppgifterna på en domän mailar du till oss. OBS! Det går inte att ändra domännamn. Att ändra ägare se "Överlåtelse"

FL-Net AB är certifierat .NU ombudHur förnyar jag kommande år?

Betalningen för .NU och .SE är 1 års hyra för domänen. Efter detta år sänder FL-Net faktura för förnyelse ytterligare 2 år med vanlig post samt en fakturakopia via e-post. Övriga domäner i vårt sortiment faktureras årsvis. 

Kan jag registrera fortare?

Om man vill vara säker på att få sitt domännamn registrerat så fort som möjligt bör man göra detta med kreditkort / Paypal och payments@fl-net.se.

Kan jag peka domänen direkt till min gratis hemsida?

En domän kan inte riktas mot en vanlig hemsida som Passagen, Tele2, Telia m.fl. utan att använda sig av tjänsten webbhotell.

Hur hanteras mina personliga uppgifter

Personuppgifter som du lämnar i samband med att du fyller i ett formulär på dessa sidor eller som i övrigt registreras i samband med kontakter med oss, behandlas av oss och i förekommande fall även av annat företag inom koncernen för förberedelse och administration av den berörda tjänsten.

Personuppgifterna utgör vidare underlag för registrering, marknads- och kundanalyser, affärsuppföljning, affärs- och metodutveckling samt riskhantering. Personuppgifterna används också för marknadsföringsändamål, om du inte har begärt spärr för direktmarknadsföring.

Behandlingen av personuppgifterna kan, inom ramen för gällande sekretessbestämmelser, även ske hos andra bolag inom koncernen och andra företag som koncernen samarbetar med för sin verksamhet. Samtliga ansökningshandlingar arkiveras hos oss och du kan, efter skriftlig framställan, få ta del av dessa handlingar.

Vidare sker en automatisk registrering av IP-adresser vid besök på våra sidor. Denna registrering är till för att mäta av besöksfrekvens samt för att verifiera och identifiera av användare.
Läs mer om PUL.

Flytta eller transfer?

Flyttning, transfer eller AUTH-kod? Klicka här.

Hur ser mitt avtal ut med er?

Avtal för våra tjänster. Klicka här.